27 mai 2020 Publicat de admin

COVID-19: Cum să investești în imobiliare când este „sânge pe străzi”

John D. Rockefeller spunea cu aproape 150 de ani în urmă o frază care l-a făcut faimos la vremea respectivă, preluată de la un alt mare investitor al vremurilor, Baronul de Rotschild: „Investește când e sânge pe străzi!”​. Desigur, nu se referea ad literam la sânge pe străzi, ci la o stare de confuzie și neîncredere generală, așa cum se întâmplă astăzi în piața imobiliară din România, în contextul pandemiei de COVID-19. Multe crize s-au perindat de atunci în lume, iar cei mai abili au construit averi fabuloase.

Există viață și după COVID-19, iar piața imobiliară și-a demonstrat reziliența pe termen lung în toate economiile dezvoltate. România face parte din zona emergentă a lumii, deci cu siguranță ne vom alinia și noi la aceleași coordonate. Nu am avut timp suficient să înțelegem ciclurile economice în România, dar studiile marilor investitori ai lumii spun că nivelul minim al fiecărei noi crize este mai mare decât nivelul minim al crizei anterioare.

„Un scenariu în care să ne prăbușim total suntem cu toții de acord că este exclus.”

Daniel Tudor, fondator și CEO The Concept Real Estate Advisers

Prin urmare, conform lui Tudor, o scădere ar fi posibilă cel mult până în apropierea minimului din 2014, dar nu mai jos. Desigur că sunt mulți alți indicatori de care să ținem cont, cum ar fi nivelul salarial, accesul la credit sau eficiența statului în gestionarea provocărilor economice, dar un scenariu în care să ne prăbușim total este exclus.

Recomandarea noastră este să investiți în imobiliare cu un orizont de minimum 5 ani, optim 10 ani (cam cât este durata medie a unui ciclu economic) și nu cu gândul că poate scădea câteva procente în următoarele luni, perspectiva pe termen scurt nefiind benefică investițiilor, ci speculațiilor care sunt mult mai riscante.

Cei mai mulți investitori probabil că amână decizia în ideea că vor mai apărea oportunități, însă se vor îmbulzi ca vulturii peste respectivele active după ce trece criza. Cine va ajunge însă primul la ele?

În schimb, poți să cauți acele proprietăți sau proiecte care se potrivesc cerințelor tale și să îți obții singur oportunitățile. Mai concret, decide-te pe una sau mai multe variante și negociază-ți condițiile. În funcție de stadiul construcției și al vânzărilor, dezvoltatorii sau proprietarii vor fi mai mult sau mai puțin dispuși la negocieri.

„În mod normal, cu cât este mai avansată construcția și stadiul vânzărilor, cu atât vor fi mai puțin flexibili. Negocierea poate fi mai mare cu cât dispui de un avans mai mare și cu cât proiectul se află în etape mai de început.”

Daniel Tudor, fondator și CEO The Concept Real Estate Advisers

Sursa: wall-street.ro

Agentia imobiliara ImoPuls – Toate anunturile imobiliare pe localitati si zone

Acest articol a fost scris de admin

Știri asemănătoare

Studiu Imobiliare.ro: 98% dintre proprietarii de imobile ...

Aproximativ 70% dintre cei care au o proprietate de vânzare sau de închiriat au declarat fie că au aplicat o reducere de preț, fie că au în vedere acest lucru. Un studiu efectuat de Imobiliare.ro în râ...

mai multe detalii
„Recalibrarea” nevoii de locuire: confort sporit, suprafe...

Pe fondul crizei din domeniul sanitar, este de așteptat ca o schimbare de perspectivă să aibă loc nu doar în rândul potențialilor cumpărători, ci și în rândul celor care au deja o locuință. Cum va ...

mai multe detalii
Piața rezidențială în primul trimestru din 2020: prețuril...

Datele statistice relevă că acest segment imobiliar s-a menținut pe o traiectorie ascedendentă în primul trimestru din 2020, în ciuda declanșării epidemiei de COVID-19. Potrivit celui mai recent raport d...

mai multe detalii