4 octombrie 2019 Publicat de admin

Locuințe mai scumpe în UE. Cum au evoluat prețurile în România comparativ cu alte țări europene

Prețurile locuințelor au crescut cu 5,6% pe parcursul anului trecut, peste media înregistrată la nivelul Uniunii Europene, de 4,7%, arată datele publicate de biroul de statistică Eurostat.

Cu toate acestea, țara noastră ocupă abia locul 19 în clasamentul european. Pe primele două poziții se află Portugalia și Irlanda unde prețurile locuințelor s-au majorat cu 10,3%, respectiv cu 10,2%, în 2018 față de 2017.

Creșteri cu peste 9% au putut fi observate în aceeași perioadă și în Slovenia, Ungaria, Letonia și Olanda.

La polul opus, cele mai mici majorări ale prețurilor locuințelor, cu sub 2%, s-au regăsit în Finlanda, Norvegia și în Cipru.

Locuințele s-au ieftinit în 2018 doar în Suedia și în Italia, dar scăderile au fost puțin semnificative, de sub 1%, potrivit Eurostat.

În perioada 2010-2018, prețurile locuințelor au crescut cu 16% la nivelul UE și cu 12% în zona euro. În rândul statelor membre, cele mai importante majorări ale prețurilor au fost observate în Estonia. Aici prețurile au crescut cu 83%.

Estonia a fost urmată în clasament de Letonia, Austria, Suedia și Luxemburg, țări unde prețurile locuințelor s-au majorat cu 61%, respectiv cu 56%, 55% și cu 50%.

Cele mai mari ieftiniri au apărut în Italia. În acest caz, prețurile locuințelor au scăzut cu 17%.

Sursa: cpi.imobiliare.ro

Acest articol a fost scris de admin

Știri asemănătoare

COVID-19: Cum să investești în imobiliare când este ̶...

John D. Rockefeller spunea cu aproape 150 de ani în urmă o frază care l-a făcut faimos la vremea respectivă, preluată de la un alt mare investitor al vremurilor, Baronul de Rotschild: "Investește când e sâ...

mai multe detalii
Studiu Imobiliare.ro: 98% dintre proprietarii de imobile ...

Aproximativ 70% dintre cei care au o proprietate de vânzare sau de închiriat au declarat fie că au aplicat o reducere de preț, fie că au în vedere acest lucru. Un studiu efectuat de Imobiliare.ro în râ...

mai multe detalii
„Recalibrarea” nevoii de locuire: confort sporit, suprafe...

Pe fondul crizei din domeniul sanitar, este de așteptat ca o schimbare de perspectivă să aibă loc nu doar în rândul potențialilor cumpărători, ci și în rândul celor care au deja o locuință. Cum va ...

mai multe detalii