/Pe timișoreni îi așteaptă peste 20 de șantiere în acest an.

Pe timișoreni îi așteaptă peste 20 de șantiere în acest an.

Odată cu urările de bine aferente începutului de an, primarul Timișoarei a ținut să facă publică o listă impresionantă cu șantiere la care se va lucra pe teren în 2019.

Așadar, să respirăm adânc și să citim lista cu nu mai puțin de 25 de proiecte: Pasajul Solventul; Pasajul Consiliul Europei; Podul Jiul; Podul Ilsa; Podul Dragalina, Podul Eroilor; Podul Mihai Viteazul – reabilitare cu lărgire (încă neîncepută); Calea Bogdăneștilor – reabilitare/ modernizare; Bulevardul Cetății – reabilitare/modernizare; Strada Gării -reabilitare/modernizare; Inelul 4 – str. Grigore Alexandrescu (de pe Calea Torontalului până pe Calea Lipovei), Str. Constructorilor (de pe Calea Lipovei până la UMT), str. Măcin, str. Avram Imbroane, Aleea Pădurea Verde, str. Behela, Str. Ștrandului; Str. Mareșal Constantin Prezan – lărgire la patru benzi; Bd. Sudului – lărgire la patru benzi; parcări supraetajate în Cartierul Calea Martirilor (două) și în Cartierul Calea Lipovei (una); corpuri noi la Școala Generală nr. 30; clădire cu demisol, parter și șase etaje (deja în derulare) la Spitalul de Copii (etapa finală); clădire cu parter și șase etaje la Spitalul Municipal; maternitate cu parter și șase etaje la Spitalul Municipal; reabilitări și extensii la Spitalul de Boli Infecțioase (deja în derulare); complexuri sportive și de agrement în Calea Lipovei și în Calea Buziașului; reabilitare și supraetajare clădire istorică pe str. Vasile Alecsandri (deja în derulare); parcare subterană în fața Hotelului Central; Piața Victoriei – înnoire rețele de utilități și repavare cu piatră naturală; reabilitare/extindere piste de biciclete. Lista de proiecte este impresionantă și, după cum se poate observa, o mare parte dintre acestea vor ajunge, inevitabil, să afecteze traficul rutier.

Așadar, nu este nici o noutate că timișorenii trebuie să fie pregătiți psihic să le fie mult mai rău înainte de a le fi mai bine, atâta doar că acest „mai bine” pare tot mai îndepărtat.

Este posibil, totuși, ca nu toate proiectele promise de Nicolae Robu chiar să înceapă pe teren în 2019, având în vedere lentoarea procedurilor de achiziție publică, în care specialiștii municipalități și-au prins urechile de mai multe ori până acum.

Sursa: renasterea.ro