/Cum va arăta noua maternitate a municipiului Timișoara.

Cum va arăta noua maternitate a municipiului Timișoara.

Primarul Nicolae Robu le arată timişorenilor cum va arăta noua maternitate a municipiului, care se va construi în zona Balta Verde. Nicolae Robu a postat pe pagina sa de facebook poze cu mai multe machete ale viitoarei construcţii şi îndemnul ca tinerii să se căsătorească şi să facă copii.

     

Întrucât proiectul nu este eligibil pe fonduri europene, costurile de circa 20 de milioane de euro vor fi suportate din bani locali, pe buget multianual.

“TIMIȘOARA VA AVEA O NOUĂ ȘI FRUMOASĂ MATERNITATE!

Așa va arăta noua maternitate a Timișoarei, pe care o va construi Primăria Timișoara. Proiectul avansează frumos și sper ca în 2019 să o putem vedea ridicându-se, pe teren! Timișoara este un oraș cu foarte mulți tineri, iar tinerii trebuie să-și întemeieze familii și să facă copii”, spune edilul.

Pentru a scăpa de chirii şi de mizeria din maternitatea de pe strada Odobescu, municipalitatea a alocat un teren de 4.500 mp, iar licitaţia pentru întocmirea documentaţiei studiului a fost câştigată de firma bucureşteană Hospital Project&Consulting SRL, valoarea contractului fiind de 430.000 de lei.

Va fi o construcţie modern, cu şase etaje, unde vor fi mutate toate secţiile – obstetrică-ginecologie (150 de paturi), cu compartimente de fertilizare in vitro, sectile de neonatologie, blocul operator cu ATI, laboratorul de analize, etc, dar şi spălătoria care va deservi toate secţiile Spitalului Municipal.

Sursa: ziuadevest.ro