26 septembrie 2018 Publicat de admin

Podul Jiul mai asteapta un aviz. Robu, indus in eroare de subalternii din primarie?

Din nou probleme cu proiectul Podului Jiul. După ce s-a așteptat doi ani după un aviz de la Administrația Apelor Române, primarul Nicolae Robu spune acum că Direcția pentru Cultură a cerut modificări în arhitectura podului și că acest lucru întârzie începerea lucrărilor. Cei de la Monumente susțin însă altceva.

Șantierul pentru construcția unui nou pod peste Bega întârzie iarăși. Primăria Timișoara a așteptat doi ani după un aviz de la Administrația Apelor Române, din cauza unor probleme privind regimul de înălțime. A venit acest aviz, însă mai este nevoie de încă un aviz pentru a se merge mai departe cu implementarea proiectului. Potrivit edilului-șef, mai este nevoie de o autorizație de la Direcția pentru Cultură, care ar fi cerut modificări în arhitectura podului.

„Ne zbatem de doi ani și ceva să ajungem să putem începe construcția la Podul Jiul. Mai avem nevoie de un ultim aviz, de la Monumente. S-a discutat și deocamdată nu s-a ajuns la o concluzie. Eu, personal, nu am purtat discuții. S-a cerut să se facă schimbări în arhitectura podului. Nu înțeleg de ce, dar o să stăm de vorbă. Eu am prezentat pe Facebook cum se dorește să arate acel pod și a fost foarte apreciată acea formă. Cei de la Monumente ne-au solicitat, eu acum am aflat. Nu știu detalii, mă voi interesa, să stau de vorbă cu ei, să vedem. Noi suntem deschiși, suntem pozitivi, mie mi s-a părut că acea arhitectură arată foarte bine, nu am văzut nimic disonant cu nimic în zonă, dar vom sta de vorbă. Nu pretindem că cel mai bine e cum vrem noi, admitem că uneori e mai bine cum vor alții. Admit că poate se vine cu idei care o să facă să arate și mai bine acel pod”, a explicat primarul Timișoarei.

Edilul-șef spune că acesta este ultima problemă în implementarea proiectului și este optimist că se va ajunge la o formulă pentru a se merge mai departe.

„Am rezolvat problema de înălțime, singura problemă la Jiul este asta de arhitectură acum. Sunt convins că oameni raționali fiind, vom ajunge la o nouă formulă, să trecem la treabă. Orașul acesta are nevoie de noi poduri, de 50 de ani nu s-a făcut niciun pod nou”, a mai spus Robu.

Reprezentanții Direcției pentru Cultură spun că nu există probleme cu arhitectura podului și că, de fapt, s-au pus câteva condiții cu privire la suprafețe, pentru că sunt lucruri care nu au fost cuprinse în proiect.

„Noi am avut comisie acum o săptămână și are aviz favorabil, doar că nu este scris încă. Dar rezoluția Comisiei Zonale de Monumente Istorice este favorabilă. Nu este scris încă avizul. Există o rezoluție favorabilă a comisiei zonale și noi, ca de obicei, scriem avizul. Sunt niște condiții, e adevărat, dar avizul este favorabil. Condițiile sunt grijă la racordarea cu străzile, chestii mărunte, de tratări de suprafețe, lucruri care nu erau cuprinse în proiect. La următoarea fază, că mai este una, se detaliază cu niște chestii, dar avizul este favorabil. Studiul de fezabilitate, că despre asta este vorba, are verde de la noi”, ne-au declarat reprezentanții Direcției pentru Cultură Timiș.

Dacă pentru Podul Jiul mai e nevoie doar de un aviz, pentru viitorul Pod ILSA sunt necesare și alte autorizații.

„La ILSA mai sunt necesare avize de la Monumente, de la Ministerul Transporturilor și de la Apele Române. Cerere de eliberare a avizelor au fost depuse, sperăm să le obținem cât mai repede”, a completat Robu.

Primarul spune că, de îndată ce vin toate avizele, reprezentanții primăriei merg mai departe cu proiectele.

„Și la Jiul și la ILSA dăm drumul lucrărilor de îndată ce avem toate avizele. Dăm drumul la licitație, evident, pentru contractarea executantului, și apoi dăm drumul la lucrări. Se va lucra simultan, o bună bucată de timp deodată la ambele poduri”, a conchis Robu.

Edilul-șef susține că ambele poduri ar trebui să fie gata până în 2020.

Sursa: tion.ro

Acest articol a fost scris de admin

Știri asemănătoare

COVID-19: Cum să investești în imobiliare când este ̶...

John D. Rockefeller spunea cu aproape 150 de ani în urmă o frază care l-a făcut faimos la vremea respectivă, preluată de la un alt mare investitor al vremurilor, Baronul de Rotschild: "Investește când e sâ...

mai multe detalii
Studiu Imobiliare.ro: 98% dintre proprietarii de imobile ...

Aproximativ 70% dintre cei care au o proprietate de vânzare sau de închiriat au declarat fie că au aplicat o reducere de preț, fie că au în vedere acest lucru. Un studiu efectuat de Imobiliare.ro în râ...

mai multe detalii
„Recalibrarea” nevoii de locuire: confort sporit, suprafe...

Pe fondul crizei din domeniul sanitar, este de așteptat ca o schimbare de perspectivă să aibă loc nu doar în rândul potențialilor cumpărători, ci și în rândul celor care au deja o locuință. Cum va ...

mai multe detalii